Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrow
Greca 99,4 Live Medium Quality
play_arrow
Greca Έντεχνο
play_arrow
Greca Λαϊκό
play_arrow
Greca Ερωτικό
play_arrow
Greca Party
play_arrow
Greca Lounge
play_arrow
Greca Γλέντι

Την αθώωση των κατηγορουμένων και μάλιστα ομόφωνα, αποφάσισε η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, για την υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο Πύργου και την προμήθεια δεματοποιητή, με το δικαστήριο να απαλλάσσει και τους 12 κατηγορούμενους. Η απόφαση εκδόθηκε χτες, με την έδρα να υιοθετεί πλήρως την πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών.
Στο εδώλιο είχαν βρεθεί αυτοδιοικητικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες και ιδιώτες, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο νυν αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος και ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος. Ολοι κρίθηκαν αθώοι για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος ΟΤΑ και της ψευδούς βεβαίωσης. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, οι κατηγορούμενοι ενήργησαν εντός των ορίων της νομιμότητας, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης που επικρατούσαν στην περιοχή, επιδιώκοντας να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι δεν προέκυψε οικονομική ζημία για τον Δήμο Πύργου. Παράλληλα, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι ο δεματοποιητής που προμηθεύτηκε ο δήμος ήταν μεταχειρισμένος, καθώς δεν διαπιστώθηκαν στοιχεία που να στηρίζουν τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Η υπόθεση έχει να κάνει με τη λειτουργία του δεματοποιητή στη θέση Ποτόκι, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το 2009 ως προσωρινή λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε χρήση για περίπου ενάμιση χρόνο, ωστόσο η πρακτική αυτή παρατάθηκε για χρόνια. Σήμερα, στον ίδιο χώρο, κοντά στον ποταμό Αλφειό, παραμένουν πολλές δεκάδες χιλιάδες δέματα απορριμμάτων, δημιουργώντας μία εκτεταμένη εστία συσσώρευσης αποβλήτων. Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για τη μεταφορά τους στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς και την αποκατάσταση της περιοχής, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνσή τους.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΠΡΑΚΑΣ
Pelop Ειδησεις – Τελευταίες Ειδήσεις και νέα από τη Πάτρα, την Ελλάδα – Αθώοι όλοι για τον δεματοποιητή Πύργου
Συντάχθηκε από: admin
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ NEA
Copyright 2022 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)