TechNews

Χρεωστική κάρτα στην Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί οι δόσεις δεν είναι ελκυστική επιλογή

today07/09/2026 2

Χρεωστική κάρτα στην Τράπεζα Πειραιώς: Γιατί οι δόσεις δεν είναι ελκυστική επιλογή
share close

Μια πρόσφατη καταγγελία από χρήστη αναδεικνύει μία σημαντική πτυχή της υπηρεσίας δόσεων με χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς. Αν και οι πελάτες μπορούν να μετατρέψουν συναλλαγές άνω των 50 ευρώ σε δόσεις, αυτό που δεν παρατηρείται εύκολα είναι ότι αυτή η διαδικασία λειτουργεί ως δάνειο και συνοδεύεται από προμήθεια.

Η διαδικασία είναι απλή: επιλέγοντας να πληρώσετε σε δόσεις, η τράπεζα προστατεύει την προηγούμενη συναλλαγή και σας επιστρέφει τμήμα του ποσού στον λογαριασμό σας αφού αφαιρέσει την προκαταβολή της πρώτης δόσης. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι δόσεις μπορεί να είναι άτοκες, η υποχρεωτική προμήθεια που επιβάλλεται για τη μετατροπή αυτή κυμαίνεται από 4 έως 12 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων.

Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να πληρώσετε μια αγορά 73,50 ευρώ σε έξι δόσεις, η τράπεζα αφαιρεί μια προμήθεια και το τελικό ποσό που θα πάρετε στον λογαριασμό σας μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερο από το αναμενόμενο. Επανεξετάζοντας τα οφέλη, οι δόσεις με χρεωστική κάρτα δεν φαίνονται και τόσο συμφέρουσες, ειδικά σε σύγκριση με τις άτοκες δόσεις των πιστωτικών καρτών.

Μείνετε ενήμεροι και διαβάστε προσεκτικά τους όρους των τραπεζικών προϊόντων πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε απόφαση. Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην techmaniacs.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.