News

Σώθηκε από θαύμα: Ναυαγοσώστης επανέφερε στη ζωή τρίχρονο κοριτσάκι στο Καβούρι Κατακόλου

today26/07/2025 16

Σώθηκε από θαύμα: Ναυαγοσώστης επανέφερε στη ζωή τρίχρονο κοριτσάκι στο Καβούρι Κατακόλου
share close

Σώθηκε από θαύμα: Ναυαγοσώστης επανέφερε στη ζωή τρίχρονο κοριτσάκι στο Καβούρι Κατακόλου

Μια κρίσιμη παρέμβαση ναυαγοσώστη ήταν αυτή που αποσόβησε την τραγωδία το απόγευμα της 25ης Ιουλίου στο Καβούρι Κατακόλου, όταν ένα τρίχρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, όταν η γιαγιά του παιδιού εντόπισε έντρομη το σώμα του να επιπλέει περίπου 30 μέτρα από την ακτή και κάλεσε άμεσα σε βοήθεια.

Ο 24χρονος ναυαγοσώστης Γιώργος Νικολόπουλος, που υπηρετεί για δεύτερη χρονιά στη συγκεκριμένη παραλία με τη «Ναυαγοσωστική Πύργου ΠΟΣΕΙΔΩΝ», έσπευσε αστραπιαία. Όπως περιγράφει ο ίδιος:
«Έτρεξα αμέσως, πήρα το παιδί στα χέρια μου. Ήταν αναίσθητο. Το έβγαλα έξω και ξεκίνησα αμέσως χτυπήματα στην πλάτη και μαλάξεις στην κοιλιά. Δεν υπήρχε σφυγμός, οπότε προχώρησα σε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Μετά από περίπου ένα λεπτό, το παιδί άρχισε να βγάζει υγρά και αφρούς, να παίρνει ανάσα. Συνέχισα, μέχρι που ένιωσα καρδιακό σφυγμό. Το παιδί είχε επανέλθει. Του χορήγησα οξυγόνο και το ΕΚΑΒ που έφτασε αμέσως το μετέφερε στο νοσοκομείο Πύργου.»

Ο νεαρός ναυαγοσώστης δεν θέλησε να χαρακτηριστεί ήρωας:
«Δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο παρά ότι το παιδί πρέπει να επανέλθει. Έκανα απλά τη δουλειά μου, ό,τι έχουμε διδαχτεί. Το σημαντικό είναι ότι το παιδί σώθηκε. Θα μπορούσε να είχε συμβεί 20 λεπτά αργότερα, όταν θα είχα φύγει. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά.»

Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων ναυαγοσωστών που έχουν σώσει ζωές τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, επανέφερε στο προσκήνιο το αίτημα να διευρυνθεί το ωράριο τους τουλάχιστον έως τις 8 το βράδυ, ιδιαίτερα στις πολυσύχναστες παραλίες, καθώς πολλοί λουόμενοι παραμένουν μέχρι το σούρουπο – ειδικά τις ημέρες με καύσωνα, όπως αυτές των τελευταίων 24ώρων.

Τέλος, το περιστατικό αποτελεί σιωπηρή απάντηση σε όσους ακόμα και σήμερα αμφισβητούν την αναγκαιότητα της παρουσίας ναυαγοσωστών, αγνοώντας πως η πρόληψη και η άμεση αντίδραση μπορεί να κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

Πηγή: iliaenimerosi.gr

Pelop Ειδησεις – Τελευταίες Ειδήσεις και νέα από τη Πάτρα, την ΕλλάδαΣώθηκε από θαύμα: Ναυαγοσώστης επανέφερε στη ζωή τρίχρονο κοριτσάκι στο Καβούρι Κατακόλου

Διαβάστε Περισσότερα

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.