Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrow
Greca 99,4 Live Medium Quality
play_arrow
Greca Έντεχνο
play_arrow
Greca Λαϊκό
play_arrow
Greca Ερωτικό
play_arrow
Greca Party
play_arrow
Greca Lounge
play_arrow
Greca Γλέντι

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, το πλοίο Fior di Levante, δεμένο στο λιμάνι της Κυλλήνης, μετατρέπεται σε έναν πρωτότυπο χώρο διαλόγου και καινοτομίας. Το Social Hub by Routelab εγκαινιάζει μια ιδιαίτερη θεματική ημερίδα με τίτλο «Πράσινα Λιμάνια & το μέλλον της βιώσιμης ναυτιλίας».
Η πρωτοβουλία του Πράσινου Μετασχηματισμού των Ελληνικών λιμένων βασίζεται στην υποχρέωση που ανέλαβαν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, στο πλαίσιο της Δέσμης Μέτρων Προσαρμογής 55% (Fit for 55), με την οποία οι λιμένες πρέπει ως το 2030 να προετοιμαστούν για την παροχή από ξηράς ηλεκτρικής ενέργειας στα ελλιμενιζόμενα πλοία.
Η πρώτη υποδομή ηλεκτροδότησης πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο ξεκίνησε πιλοτικά από το λιμάνι της Κυλλήνης, με το οποίο αρκετά λιμάνια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχουν άμεσο συσχετισμό (Ζάκυνθος, Πόρος, Σάμη, Πίσω Αετός). Στο λιμάνι της Κυλλήνης υπάρχει εγκατάσταση ισχύος 500 kVA για πλοία συχνότητας 50/60 Hz, με πρόβλεψη για 4 θέσεις ηλεκτροδότησης και για 1 θέση ηλεκτροφόρτισης.
Το επίσημο πρόγραμμα ξεκινά στις 12:30 και ανάμεσα στους ομιλητές θα βρίσκονται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, αλλά και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συμμετέχοντας σε δυναμικές συζητήσεις που αναμένεται να δώσουν το στίγμα για το μέλλον της ναυτιλίας, των λιμανιών μας και συνολικά των παράπλευρων υποδομών που σχετίζονται με την αναπτυξιακή πορεία των λιμένων.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν αγγίζουν την «καρδιά» της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία:
Η ημερίδα περιλαμβάνει σημαντικές επιστημονικές, θεσμικές και πολιτικές συμμετοχές, με στόχο τη σύνδεση της τεχνολογικής καινοτομίας με τις στρατηγικές βιωσιμότητας στον τομέα της ναυτιλίας και των λιμενικών υποδομών.
Με το Fior di Levante να λειτουργεί ως το πιο ταιριαστό σκηνικό, η εκδήλωση φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για το πώς μπορούμε να συνδέσουμε τη ναυτιλία με τη βιωσιμότητα, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα πιο «πράσινο» μέλλον.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, για λόγους ασφαλείας, θα τηρηθεί ταυτοποίηση κατά την είσοδο στο πλοίο.
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Pelop Ειδησεις – Τελευταίες Ειδήσεις και νέα από τη Πάτρα, την Ελλάδα – Πράσινα Λιμάνια & το μέλλον της βιώσιμης ναυτιλίας – Social Hub by Routelab πάνω στο πλοίο Fior di Levante, στο λιμάνι της Κυλλήνης
Συντάχθηκε από: admin
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ NEA
Copyright 2022 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)