Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrowGreca 99,4 Live Medium Quality
play_arrowGreca Έντεχνο
play_arrowGreca Λαϊκό
play_arrowGreca Ερωτικό
play_arrowGreca Party
play_arrowGreca Lounge
play_arrowGreca Γλέντι
play_arrowGreca Christmas

Ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης, Παπαστεργίου, αποκάλυψε τα σχέδια για τον έλεγχο της ηλικίας χρηστών στις κοινωνικές πλατφόρμες, που θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2027. Σύμφωνα με δηλώσεις του, τα παιδιά κάτω των 15 ετών θα έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε ορισμένες διαδικτυακές υπηρεσίες. Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε πρωτοπόρο στην Ευρώπη, τονίζοντας τους κινδύνους του εθισμού στα social media και υιοθετώντας μία εθνική στρατηγική για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο.
Δίπλα στη Γαλλία, η Ελλάδα εργάζεται για να περιορίσει την πρόσβαση των ανηλίκων σε περιεχόμενο που ενδέχεται να είναι εθιστικό, επιδιώκοντας την προστασία τους χωρίς να παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους. Η εφαρμογή «Kids Wallet» θα επιτρέπει την εξακρίβωση της ηλικίας, χωρίς να διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα, δηλαδή δεν καταγράφει πληροφορίες για τη συμπεριφορά και δεν παρακολουθεί τους χρήστες. Απλώς θα δηλώνει αν ο χρήστης είναι κάτω ή άνω των 15 ετών, διασφαλίζοντας απόλυτη ασφάλεια με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα.
Ο στόχος δεν είναι ο ψηφιακός έλεγχος των παιδιών, αλλά η δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και υγιούς ψηφιακού περιβάλλοντος. Παράλληλα, η Ελλάδα ζητά από τις διαδικτυακές πλατφόρμες να αναλάβουν την ευθύνη τους, ανοίγοντας τον δρόμο για έναν πιο υπεύθυνο ψηφιακό κόσμο.
Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην techmaniacs.gr.
Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.
Συντάχθηκε από: Greca 99,4 Team
Copyright 2026 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)