Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrow
Greca 99,4 Live Medium Quality
play_arrow
Greca Έντεχνο
play_arrow
Greca Λαϊκό
play_arrow
Greca Ερωτικό
play_arrow
Greca Party
play_arrow
Greca Lounge
play_arrow
Greca Γλέντι

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του iOS 26.4 η OpenAI ενεργοποίησε την υποστήριξη του ChatGPT στο CarPlay.
Ως γνωστόν, η νέα έκδοση του iOS έφερε για πρώτη φορά υποστήριξη για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης με φωνητική λειτουργία στο CarPlay και το ChatGPT έγινε η πρώτη AI εφαρμογή που υποστηρίζεται.
Σε αντίθεση με την εμπειρία του ChatGPT στο iPhone, η έκδοση για CarPlay δεν εμφανίζει κείμενο ή άλλου τύπου οπτικό περιεχόμενο στις απαντήσεις. Όλη η αλληλεπίδραση γίνεται με φωνητικές εντολές και φωνητικές απαντήσεις, ώστε η χρήση να είναι πιο συμβατή με το περιβάλλον οδήγησης.
Ο χρήστης μπορεί να μιλήσει στο ChatGPT όπως ακριβώς θα έκανε και στη φωνητική λειτουργία της εφαρμογής στο iPhone. Στην οθόνη υπάρχουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία χειρισμού, δηλαδή ένα κουμπί «Τέλος» στην επάνω αριστερή γωνία και ένα κουμπί σίγασης ή επαναφοράς ήχου στην επάνω δεξιά. Πέρα από αυτά, το μόνο μέσο αλληλεπίδρασης είναι η φωνή.
Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης την προβολή λίστας με τις προηγούμενες φωνητικές αλληλεπιδράσεις, χωρίς όμως να μετατρέπει την εμπειρία σε παραδοσιακή οθόνη συνομιλίας.

Η Apple διατηρεί αυστηρό έλεγχο στις κατηγορίες εφαρμογών που επιτρέπονται στο CarPlay, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι δομημένο το ίδιο το περιβάλλον της πλατφόρμας. Οι εφαρμογές για CarPlay δεν λειτουργούν όπως οι συνηθισμένες εφαρμογές iPhone, αλλά πρέπει να βασίζονται σε συγκεκριμένα πρότυπα που έχει ορίσει η Apple.
Με το iOS 26.4, η εταιρεία ανανέωσε τη λίστα των υποστηριζόμενων κατηγοριών, προσθέτοντας για πρώτη φορά τις «εφαρμογές συνομιλίας με βάση τη φωνή». Αυτό ήταν το κρίσιμο βήμα που επέτρεψε στην OpenAI να περάσει το ChatGPT στο οικοσύστημα του CarPlay.
Υπενθυμίζεται ότι η Apple έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες. Οι εφαρμογές αυτής της κατηγορίας πρέπει να είναι σχεδιασμένες πρωτίστως για φωνητική αλληλεπίδραση, να ανταποκρίνονται σε αιτήματα και ερωτήσεις με κατάλληλο τρόπο και να αποφεύγουν την εμφάνιση κειμένου και εικόνων στις απαντήσεις.
The post Η Apple άνοιξε το CarPlay με το iOS 26.4 και το ChatGPT μπήκε πρώτο (pic) appeared first on Techmaniacs.
Συντάχθηκε από: admin
Copyright 2022 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)