News

Η κληρονομιά της βιομηχανίας: Το ελπιδοφόρο μέλλον μέσα από την τέχνη της Σακελλαρόπουλου

today15/10/2026

Η κληρονομιά της βιομηχανίας: Το ελπιδοφόρο μέλλον μέσα από την τέχνη της Σακελλαρόπουλου
share close

Σημαντική θεματική συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2026 στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, με κεντρικό ομιλητή τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο. Στη συνδιάσκεψη, που φέρει τον τίτλο «Συν-διαμορφώνοντας χώρους και ενδυναμώνοντας τόπους – Η δύναμη της συμμετοχικής διαδικασίας», συζητήθηκε η ανάγκη για βιώσιμη αναζωογόνηση των περιοχών και η αξιοποίηση της πολιτιστικής και βιομηχανικής κληρονομιάς.

Ο κ. Σακελλαρόπουλος ανέδειξε τη δυνατότητα της βιομηχανικής κληρονομιάς να συνδεθεί με τις σύγχρονες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αναφέροντας συγκεκριμένα την παλαιά Χαρτοποιία Αιγίου. Υπογράμμισε ότι η αξιοποίηση αυτών των χώρων μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και να συνδέσει την ιστορία με τον πολιτισμό, αναβαθμίζοντας παράλληλα την τοπική ταυτότητα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι στη διαδικασία αυτή θα συμμετέχουν ενεργά οι πολίτες και οι φορείς της αυτοδιοίκησης, προκειμένου οι νέες χρήσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των περιοχών και να προσφέρουν κοινωνικά και αναπτυξιακά οφέλη. Η παρουσία των πολιτών στις διαδικασίες αυτές είναι κρίσιμη για τη διασφάλιση της επιτυχίας και της βιωσιμότητας των παρεμβάσεων.

Η προσέγγιση του έργου ENERGIE, το οποίο ανήκει στο πρόγραμμα Interreg Greece–Italy 2021-2027, συνεισφέρει στην ενίσχυση της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας της περιοχής, προάγοντας τον σεβασμό στην ιστορία της και τον ανθρώπινο παράγοντα.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην pelop.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: Greca 99,4 Team

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.