Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrow
Greca 99,4 Live Medium Quality
play_arrow
Greca Έντεχνο
play_arrow
Greca Λαϊκό
play_arrow
Greca Ερωτικό
play_arrow
Greca Party
play_arrow
Greca Lounge
play_arrow
Greca Γλέντι

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο Μαζαράκι Πηνείας και σε πέντε ακόμη οικισμούς της Ηλείας, όπου οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν εκτεταμένες καθιζήσεις, οδηγώντας σε σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και δημιουργώντας προβλήματα ασφάλειας σε κατοικίες.
Ο κεντρικός δρόμος πρόσβασης προς την περιοχή έχει υποστεί σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να έχει διακοπεί και οι οικισμοί να βρίσκονται ουσιαστικά απομονωμένοι. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές μέσα από αγροτικούς δρόμους και χωματόδρομους, οι οποίοι, λόγω των καιρικών συνθηκών, καθίστανται δύσβατοι και επικίνδυνοι.

Παράλληλα, το φαινόμενο των καθιζήσεων επηρεάζει και κατοικίες, καθώς έχουν εμφανιστεί ρωγμές τόσο στο έδαφος όσο και σε τοίχους σπιτιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα κτίρια κρίνονται μη κατοικήσιμα, με κατοίκους να εγκαταλείπουν προσωρινά τις εστίες τους για λόγους ασφάλειας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηλικιωμένης γυναίκας που μεταφέρθηκε στην Αθήνα από συγγενείς της, καθώς το σπίτι της θεωρήθηκε επικίνδυνο.

Η περιοχή είχε πληγεί στο παρελθόν από μεγάλες πυρκαγιές, γεγονός που φαίνεται να έχει επηρεάσει τη σταθερότητα του εδάφους. Η απουσία βλάστησης, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, έχει εντείνει τη γεωλογική αστάθεια.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές, τόσο για την αποκατάσταση της πρόσβασης όσο και για ελέγχους στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, εκφράζοντας ανησυχία για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
Πηγή: patrisnews.com
Pelop Ειδησεις – Τελευταίες Ειδήσεις και νέα από τη Πάτρα, την Ελλάδα – Ηλεία: Καθιζήσεις απομονώνουν το Μαζαράκι Πηνείας – Ρωγμές σε σπίτια και εγκατάλειψη κατοικιών ΦΩΤΟ
Συντάχθηκε από: admin
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΑ NEA
Copyright 2022 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)