News

Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου σκύλου στη Γαστούνη από τον Φραγκονικολόπουλο

today21/06/2026 3

Εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση θανάτου σκύλου στη Γαστούνη από τον Φραγκονικολόπουλο
share close

Σε μια ανησυχητική εξέλιξη για την τοπική κοινωνία της Γαστούνης, ο αντιδήμαρχος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου Αιγιάλειας, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, τοποθετήθηκε δημόσια σχετικά με τον θάνατο ενός σκύλου από γυναίκα-οδηγό. Το συμβάν, που είτε αναδείχθηκε από κάμερα παρακολούθησης είτε θα είχε περάσει απαρατήρητο, θέτει σε προβληματισμό τη στάση της κοινωνίας απέναντι στα ζώα και τα καθημερινά περιστατικά κακοποίησής τους.

Ο κ. Φραγκονικολόπουλος τόνισε ότι η αδιαφορία και η αποφυγή ανάληψης ευθυνών από τους πολίτες συμβάλλει στην αυξημένη κακοποίηση ζώων. Πολλοί άνθρωποι φαίνεται ότι αποφεύγουν να αναμειχθούν, σκεπτόμενοι ότι η βία κατά των ζώων δεν τους αφορά άμεσα. Αυτή η νοοτροπία υπογραμμίζει μια κεντρική αντίφαση: ενώ οι πολίτες είναι πρόθυμοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους όταν θίγονται οι ίδιοι από ζώα, στην περίπτωση μαρτυρίας κακοποίησης προτιμούν τη σιωπή.

Ο αντιδήμαρχος κάλεσε τη τοπική κοινωνία να αναγνωρίσει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στα ζώα και να δείξει περισσότερη ευαισθησία στα περιστατικά κακοποίησης. Η ευθύνη αυτή είναι συλλογική και οι συνέπειές της αγγίζουν όλα τα μέλη της κοινωνίας. Ενθαρρύνοντας μια στάση υπευθυνότητας και δράσης, μπορούμε να χτίσουμε μια πιο πολιτισμένη και ανθρώπινη κοινωνία.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην pelop.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.