TechNews

Δήλωση της Κομισιόν για τις αγορές από Κίνα και τα 3 ευρώ που αναστατώνουν τις αγορές

today02/07/2026 4

Δήλωση της Κομισιόν για τις αγορές από Κίνα και τα 3 ευρώ που αναστατώνουν τις αγορές
share close

Η Κομισιόν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ένα tweet της, διαμηνύοντας ότι από 1η Ιουλίου 2026 οι πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου θα αναλαμβάνουν τον προσωρινό φόρο των 3 ευρώ για κάθε δέμα που εισέρχεται στην ΕΕ. Το tweet υπογραμμίζει ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν αυτό το ποσό, αλλά οι εταιρείες που πωλούν τα προϊόντα.

Αυτή η νομοθεσία προέρχεται από την ανάγκη της Κομισιόν να εξισώσει τους κανόνες για όλες τις αγορές εντός ΕΕ, ιδίως αφού πολλά προϊόντα αξίας έως 150€ μέχρι σήμερα εισέρχονταν χωρίς φόρους. Η αλλαγή αυτή έρχεται σε μία εποχή που οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και εστιάζει σε παραβιάσεις των προτύπων ασφαλείας από προϊόντα εκτός ΕΕ.

Στον απόηχο του tweet, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν, με πολλούς χρήστες να επισημαίνουν ότι οι πλατφόρμες πιθανώς θα μετακυλήσουν το κόστος στους καταναλωτές και να επικρίνουν την έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από την Κομισιόν, η οποία υποστηρίζει τις αλλαγές.

Αυτές οι νέες ρυθμίσεις θα φέρουν σημαντικές αλλαγές, καθώς η χρέωση των 3€ θα εφαρμόζεται ανά προϊόν, με αποτέλεσμα ένα καλάθι αγορών να μπορεί να επιβαρυνθεί πολλαπλάσια. Η εφαρμογή του νέου φόρου αναμένονται να κάνουν τις ηλεκτρονικές αγορές πιο «δαπανηρές» για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, ακόμη κι αν ο φόρος είναι θεωρητικά υποχρέωση των καταστημάτων.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην techmaniacs.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.