News

Βανδαλισμός στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη την ημέρα της Παναγίας

today16/08/2026

Βανδαλισμός στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καθολικής στη Γαστούνη την ημέρα της Παναγίας
share close

Δυσάρεστη είδηση για τη Γαστούνη, καθώς ανήμερα της εορτής της Παναγίας, άγνωστοι δράστες διέπραξαν ιεροσυλία στον Ιερό Ναό της Παναγίας Καθολικής. Ειδικότερα, οι δράστες παραβίασαν τις πόρτες του ναού με σκοπό τη λεηλασία του παγκαριού, προκαλώντας ζημίες που εκτιμώνται σε πάνω από 3.000 ευρώ.

Με τη σκέψη ότι οι λιτές στιγμές ανήμερα της Παναγίας, με την αυξημένη προσέλευση πιστών, θα είχαν αφήσει σημαντικά ποσά στο παγκάρι, επιχείρησαν οργανωμένα, κόβοντας καλωδιώσεις του συναγερμού και των καμερών ασφαλείας. Παρά τις προμήθειές τους, οι δράστες απέσπασαν ελάχιστα χρήματα, καθώς οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει να μην αφήσουν χρηματικά ποσά στον ναό παρότι η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Ο εφημέριος του ναού, πατήρ Ανδρέας Κερνέζος, ανέφερε τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες της διάρρηξης, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την κατάσταση, η οποία επισκίασε την εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας. Η υπόθεση θίγει και ζητήματα ασφάλειας για τον συγκεκριμένο ναό, που αποτελεί ένα από τα κορυφαία θρησκευτικά μνημεία της Ηλείας, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στους κατοίκους περί της προστασίας των ιερών χώρων.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην pelop.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.