News

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπλέσια – Ο 40χρονος σμηναγός που ζούσε για τον αθλητισμό και την πτήση

today06/09/2026

Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Μπλέσια – Ο 40χρονος σμηναγός που ζούσε για τον αθλητισμό και την πτήση
share close

Στο Πύργο και το Επιτάλιο επικρατεί βαρύ πένθος μετά την τραγική απώλεια του 40χρονου επισμηναγού Ιωάννη Μπλέσια, ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τον 37χρονο σμηναγό Δημήτριο Πέτρο κατά τη διάρκεια πτήσης του αεροπλάνου F-4E Phantom στη διάρκεια της εκδήλωσης «Athens Flying Week 2026». Το αεροσκάφος συνετρίβη στην Τανάγρα, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες των δύο πιλότων και την Πολεμική Αεροπορία.

Η απώλεια του Γιάννη Μπλέσια είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία της Ηλείας. Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Πύργο, ο Γιάννης ήταν ένα αγαπητό μέλος της κοινότητας, μοναχογιός αγαπημένων γονιών και παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρούλα Κυριακοπούλου, με την οποία απέκτησε έναν γιο μόλις πέντε ετών.

Ο Γιάννης διακρινόταν για την έντονη ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ως νέος αγωνιζόταν στο ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα των Ολυμπιακού Λαμπετίου και είχε ιδιαίτερη προτίμηση στο kite surf και την ποδηλασία. Η επαγγελματική του πορεία στην Πολεμική Αεροπορία ήταν φυσική συνέχεια της αγάπης του για τους αιθέρες, όμως η μοιραία αυτή πτήση έμελλε να είναι η τελευταία του.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έχει συγκινήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και την τοπική κοινωνία. Οι φίλοι και οι συγγενείς του αποχαιρετούν έναν άνθρωπο δυναμικό και γεμάτο ζωή, που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στα 40 χρόνια του. Τώρα, πίσω του μένει μια οικογένεια που καλείται να αντιμετωπίσει την απώλεια και να μεγαλώσει ένα παιδί με την ανάμνηση του πατέρα του.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ στην pelop.gr.

Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.

Συντάχθηκε από: admin

Rate it

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιλέξτε τον διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το κουμπί υποβολής.