Greca 99,4 Live High Quality Player
play_arrow
Greca 99,4 Live Medium Quality
play_arrow
Greca Έντεχνο
play_arrow
Greca Λαϊκό
play_arrow
Greca Ερωτικό
play_arrow
Greca Party
play_arrow
Greca Lounge
play_arrow
Greca Γλέντι
Δημοσιεύθηκε μια σημαντική απόφαση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αποσαφηνίζει το πώς μπορεί το κράτος να χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας δεδομένα, όπως ο αριθμός του κινητού μας. Η απόφαση αυτή, με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/ΕΞΕ/4029, αφορά ένα περιστατικό που συνέβη την 28η Οκτωβρίου 2025, όταν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε μαζικό SMS στους πολίτες για να προωθήσει την οδική ασφάλεια.
Οι πολίτες αντέτειναν ότι δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για την αποστολή αυτών των μηνυμάτων και ότι πολλοί από αυτούς, που δεν ήταν καν οδηγοί, έλαβαν το μήνυμα, παραβιάζοντας τις αρχές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων. Από την πλευρά του, το Υπουργείο δήλωσε ότι η αποστολή του SMS ήταν απαραίτητη για το δημόσιο συμφέρον και ότι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έστειλαν τα μηνύματα χρησιμοποιώντας τα δικά τους συστήματα.
Η Αρχή έκρινε ότι η επεξεργασία των δεδομένων ήταν νόμιμη, καθώς εξυπηρετούσε σκοπούς δημοσίου συμφέροντος και ήταν σύμφωνη με τον κανονισμό. Ωστόσο, προτείνει στο μέλλον να δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αρνούνται την παραλαβή τέτοιων μηνυμάτων. Πολλοί πολίτες κινήθηκαν νομικά εναντίον του Δημοσίου ζητώντας αποζημίωση.
Εν κατακλείδι, η αποστολή τέτοιων SMS συνδυάζεται με το δημόσιο συμφέρον και αξίζει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση αυτή αφορά όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους οδηγούς. Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην techmaniacs.gr.
Επιμέλεια ροής: Greca 99,4 | Ακούστε μας live εδώ.
Συντάχθηκε από: admin
Copyright 2022 Greca 99,4
Σχόλια σε άρθρα (0)