Πανέτοιμη η Κύπρος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πανέτοιμη για την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την 1η Ιανουαρίου 2026, ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.
Στην Κοινή Διακήρυξη, οι τρεις ηγέτες επαναβεβαιώνουν τη στρατηγική σημασία της τριμερούς συνεργασίας και δεσμεύονται για ενίσχυση της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της περιφερειακής σταθερότητας.
«Μέσα από έναν συνεχή συντονισμό εργαζόμαστε με ύψιστο στόχο την απελευθέρωση της Κύπρου, τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής», τόνισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας στον ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.
Τι θυμόταν από την πρώτη ημέρα στη δουλειά; Ολο το Μέγαρο Μαξίμου, έλεγε, μύριζε τσιγάρο. Θα ήταν μια φευγαλέα εντύπωση ατομικής οσφρητικής μνήμης, αν ο άνθρωπος της νέας –το 2019– διακυβέρνησης δεν είχε σπεύσει να της προσδώσει πολιτική σημασία. Η τσιγαρίλα ήταν η οσμή της χώρας που έδυε.
Συνεχίζονται οι εσωκομματικοί τριγμοί μετά τη δήλωση του πρώην υπ. Οικονομικών ότι υπήρχε άλλος δρόμος πέρα από το πρώτο μνημόνιο.
Η κοινή δήλωση Παπακωνσταντίνου – Σαχινίδη, οι αιχμές Γερουλάνου και η κατευναστική παρέμβαση Διαμαντοπούλου. Το χρονικό των αντεγκλήσεων μετά την τοποθέτηση Χριστοδουλάκη για το πρώτο Μνημόνιο
Ο δήμαρχος Αθηναίων, στην ανάρτησή του, απευθύνεται εμμέσως και στον Νίκο Ανδρουλάκη δηλώνοντας «βέβαιος» πως δεν ασπάζεται τις απόψεις του κ. Χριστοδουλάκη
«Ο Σημίτης ήταν και ηγέτης και διαχειριστής – Υπήρχε άλλος δρόμος πέρα από το πρώτο Μνημόνιο»